Om staden Eskilstuna

Eskilstunas historia

Eskilstuna tros ha fått sitt namn efter den engelska munken Eskil och en gammal handelsplats från hednatiden som kallades för Tuna. Munken Eskil var i Sverige för att sprida kristendomen i området kring Mälaren och ska enligt myten ha dödats av några asatroende i Strängnäs. De asatroende hedningarna ska sedan ha begravt Eskil vid Tuna som efter det kom att kallas just Eskilstuna.
Läs mer

Näringslivet i Eskilstuna

Sett till historian har Eskilstuna varit en stark industristad med en frisk teknisk utveckling. I staden finns därför mycket kunskap inom det industriella, framförallt inom tillverkning och tyngre fordonsindustri.
Läs mer

Sevärdheter i Eskilstuna

Eskilstunas absolut mest kända, och mest välbesöka, turistattraktion är Parken Zoo. Parken Zoo är en djur- och nöjespark med rötter sedan slutet av 1800-talet. Parken invigdes 3 juli år 1898, men då som folkpark. Drygt 50 år senare, i början av 1950-talet kom djurparken till. 1954 började parken ta entréavgift och hade då knappt 200 djur av diverse olika arter.
Läs mer

Sport och föreningsliv i Eskilstuna

Eskilstuna har ett rikt föreningsliv och goda förutsättningar att utöva de allra flesta idrotter. Ishockey, gymnastik, friidrott eller golf – det finns anläggningar och hallar för det mesta. Eskilstuna kommun satsar på idrottsliv och jobbar för att alla ska få plats och att det ska finnas lokaler för så många idrotter det bara går, vare sig utomhus eller inomhus.
Läs mer