• Evenemang idag
Söndag
1
Oktober 2017
Eskilstuna Teater Eskilstuna

Upplyst: Här Dansar Vi Inte!

Sommaren 2015 träffades fem tornedalska män för att basta och prata om livet. Sådär som man gör i Tornedalen. Men, de gjorde också något de aldrig gjort i bastun förr. De dansade. Samtalen och dansen; Bastubaletten visades i tv 2016 och 2017 och fick mycket uppmärksamhet och uppskattning. Folk var imponerade av dansstegen männen utförde i värmen och ångan, men mest var det ändå samtalen som berörde – det där de pratade med varandra om mod och att vara man och människa i Tornedalen.
Nu har de fem männen och koreografen Justine satt ihop en föreställning där vi får uppleva och ta del av samtal och berättelser varvat med ”moves”, dans och sång. Allt till musik av de båda riksspelmännen Fredrik Hangasjärvi och Daniel Wikslund.
På scen ser vi: Henry Huuva, Daniel Wikslund, Fredrik Hangasjärvi, Bengt Niska och Bengt Aili.

Biljetterna kostar 150 kr och släpps snart.
Arrangörer Eskilstuna kommun och Eskilstuna Riksteaterförening.

Tv:stä (2016 ja 2017) tutut tornionlaaksolaiset miehet tanssivat saunabalettia ja pohtivat elämäänsä. Nyt he ovat kiertueella ja tulevat myös Eskilstunaan.

Liput maksavat 150 kr ja ovat piakkoin myynnissä.
Tapahtumasta vastaa Eskilstunan kunta ja Eskilstuna Riksteaterförening.

POPULÄRT I Eskilstuna JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Eskilstuna.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Eskilstuna. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Oktober