• Evenemang idag
6-20
Dec 2017
Eskilstuna Folkhögskola Eskilstuna

Konstutställning

Katrineholms konstnären BrittMarie Järnström Lindell visar måleri från serien "En lekfull resa helt utanför ramarna mot döden" samt originalmålningar från Konstprojektet 3:2 som aldrig visats förut. Samtliga målningar till Konstprojekt 3:2 och till "En lekfull resa...." är arbetade på ett specifikt sätt och med en lång bakomliggande process innan det färdiga resultatet.

”En lekfull resa…” är från början en del av ett collage som scannas in, bearbetas vidare i programmet Illustrator, där färgerna förändras och formen förenklas för passa tänkt uttryck. Därefter fortsätter processen då bildens konturer överförs till en yta som den målas upp på efter det nya originalet. Flera av verken i serien ”En lekfull resa…” fortsätter också sin berättelse ut på väggen och målas på plats. I Konstprojektet 3:2 används ett foto som utgångspunkt, men processen därefter är densamma.Tidsaspekten är det intressanta och lockande, att låta berättelsen fortsätta i en ny form, utanför ramen eller som en del i en annan händelse, ”En lekfull resa…

Konstprojektet 3:2 består av Ulf Rehnholm, fotograf och filmare, Kerstin Svenson, radioproducent samt BrittMarie Järnström Lindell, konstnär. Projektet innehåller arton
porträttbilder som visas ihop med sina unikt framtagna ljud med hjälp av en mobilapp. Porträttbilderna består av målningar, filmsekvenser och fotografier. Ramen för ljudet har varit röster eller ljud skapade av människor som är sextio sekunder långa. Projektet handlar om att ljudsätta bilder och bildsätta ljud. Varje verk innehåller två konstnärers arbete. I arbetsprocessen har vi upprepade gånger tagit fram varsitt ljud och bild som skickats till de övriga i gruppen, som i sin tur har inspirerats att färdigställa verken utifrån dess förutsättningar. Konstprojekt 3:2 har visats på Eskilstunas busskurer i samband med Mobiltitetsveckan 2015. På Uppsala Kortfilmsfestival och Fotofestival samt under fyra sommarmånader i Katrineholms offentliga rum 2017. Konstnärsprojektet 3:2 har även visats på Konstnärshuset, Lilla Galleriet, Stockholm under hösten.

På Folkhögskolan visas några av originalmålningarna från Konstprojektet 3:2 som aldrig har visats förut, eftersom de i det offentliga rummet visas i form av skyltar eller vepor. Alla målningar har således ett ljud kopplat till sig som man kan höra genom sin mobil. Ljuden i verken är gjorda av Ulf Rehnholm och Kerstin Svenson. Vi kommer att visa på vernissagen hur det går till att höra ljudet.

BrittMarie Järnström Lindell arbetar som yrkesverksam konstnär sedan 1995. Arbetet har resulterat i utställningar på konsthallar och gallerier runt om i Sverige och Finland samt deltagande på många olika salonger, såsom Liljevalchs Vårsalong 2007. Fått utmärkelser som Årets Sörmlandskonstnär på Konstfrämjandet i Eskilstuna samt Föreningen Svenska konstnärinnors stipendium. Utbildad på konstskolor i Stockholm, Umeå universitet samt Konstfack. Arbetar också med olika kulturprojekt, bland annat Skapande skola och fortbildning i estetiska läroprocesser.

I siffror

27 st

har besökt evenemanget på Eskilstuna.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Eskilstuna Folkhögskola). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Konstutställning, Eskilstuna Folkhögskola

POPULÄRT I Eskilstuna JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Eskilstuna.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Eskilstuna. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

December